Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

DM 2015 - 7 flyvning

DM og NM 2015 – 7 flyvning.

Lørdag aften er sidste flyvning med to task – afstanden mellem deltagerne er nu så stor, at der skal ske meget store fejl for at der kan komme ændringer til de endelige placeringer – men det er set ske før, så vi forbereder os lige så seriøst som til alle andre flyvninger.

Opgaverne er først en Fly-in og derefter en Hare and Hound, hvor en ballon starter på et bestemt tidspunkt fra vores første mål, og efter ca. 30 min lander og lægger et målkryds ud.Så det gælder om at komme afsted så flyvetiden passer med at man kan se hvor hare ballonen er, men samtidig sørge for at man ikke kommer foran ballonen.

Vi finder hurtigt et godt startsted og holder klar ca. 1 time før vi planlægger at starte, mens vi måler vinden – igen er der næsten ingen forskel på vindretningen i de forskellige højder, så det er næsten umuligt at ’styre’ retningen og derfor er det vigtigt at man starter det helt rigtige sted, og vores startsted ligger perfekt.

30 min før start viser vores vindmåling at vinden har drejet sig en smule – for at være sikre på at det ikke blot var et vindspring laver vi en ny måling som bekræfter den første. Vi beslutter derfor at skifte til et andet startsted, og finder hurtigt et nyt som igen ligger helt perfekt på linien til målet og får klargjort ballonen. Vi kan høre at et par af de andre førende ballonen starter et par hundrede meter bag os, og venter til de har passeret over os inden vi går op – på den måde får vi et par ballonen foran os, og kan bruge dem til at se indflyvningen. Desværre har vinden drejet en smule tilbage igen, så ingen af os kommer ind over målet, men med 160 meter bliver vi nr. 2.

Vi har samtidig den helt perfekte afstand til hare ballonen, og følger efter den – Da den lander har vi en perfekt position til indflyvning, men på de sidste 30 meter glider vi en smule til venstre og resultatet måles til 7,23 m. Her får vi igen styrken i feltet at mærke – normalt vil 7,23m række til en god placering, men opgaven vindes på 0,40 m, de næste måles til 1,10 m. og 2,17 m. så med vores 7,23 meter bliver vi kun nr. 4.

Samlet holder vi vores 3 plads, og beholder vores placering som nr. 3 på den danske rangliste – det giver os gode muligheder for at deltage ved VM i Japan i 2016.

Leveret af NH Handel for Blue Ocean Balloon Team. Alle rettigheder forbeholdes.