Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

EM 2015 - 4-5 flyvning

EM 2015 – 4 flyvning

Torsdag morgen – 4 flyvning, der er udskrevet 4 task til flyvningen som vi selm må bestemme rækkefølgen af. En Hesitation Waltz med 5 mulige mål, en Fly-in, så vi selv skal bestemme startsted, el Elbow, hvor vi skal finde den størst mulige ændring af retning og en Fly-on som skal lægges min 1,5 km væk og min 1000 fod over eller under ballonens positionen på tidspunktet hvor målet erklæres.

Til briefing får vi samtidig oplyst at der er et markant vindskifte på vej ind, som vil dreje vinden en del mod højre, og samtidig gøre vindspændet større – dvs. mere styrbarhed. Vi vælger at lægge vores elbow sidst, dels fordi det nærmest er umuligt at vide hvor man er når færdig, og dermed kan have svært ved at flyve på de andre opgaver bagefter, men også fordi at vi dermed får bedre mulighed for at udnytte de muligheder som vindskiftet giver.

Da Pernille er lidt små syg vælger vi at Kim flyver solo.  

Vi starter med fly-in og får en fin indflyvning, går lidt for tidligt ned men kan nå at korrigere lidt, men må lave et højt markerdrop – da markeren lander på ca 70 meter uden for opmålingsområdet på 50 meter, laver vi også et elektronisk mark for at være sikre på at vi bliver scoret når markeren ligger uden for området – desværre kommer jeg til at lave det elektroniske mark forkert, så det i stedet gælder for den næste konkurrence - hesitation walts målet – ærgerligt, for det betyder at jeg bliver scoret på 2,8 km på hesitation waltz målet.

På Fly-on går det ikke så godt og vi bliver scoret på ca. 200 meter – den sidste task er Elbow – jeg nærmer mig grænsen af konkurrenceområdet, men følgebilen har lavet en vindmåling som viser at i ca. 5.500 fod ligger et lag med meget venstredrej. Jeg stiger op gennem luftlagene, og i 5.800 fod finder jeg som ventet et lag med meget venstredrej og starter min elbow – her skal man flyve min 2 og max 3 km inden andet ben på elbow kan startes og kort før jeg når de 3 km. registrerer jeg det andet punkt og går i et kraftigt synk ned til ca. 2.500 fod hvor jeg har målt mest højredrej – der er dog ikke helt så meget som ventet, så jeg fortsætter hurtigt ned til ca. 500 fod, og gør min elbow færdig her – resultatet på 48,31 grader rækker til en 9 plads på tasken. I den samlede stilling rykker vi en smule frem og ligger nr. 76 – der er plads til forbedring, men heldigvis også stadig masser af flyvning og task at gøre det bedre på.

Den 5. flyvning Torsdag aften, valgte stævneledelsen at aflyse for at give mulighed for at hvile – en regel aldrig tidligere har set brugt og da vi kun har fløjet 4 gange er det nok også lidt tidligt – men forklaringen er også at der er dårligt vejr i området som dog ikke kommer ind til os, men da det samtidig om aftenen er så varmt at vi næsten ikke kan flyve vælger man at aflyse. 

Leveret af NH Handel for Blue Ocean Balloon Team. Alle rettigheder forbeholdes.