Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

EM 2015 - 8 flyvning

EM2015 – 8 flyvning

Vi har ikke præsteret på det niveau vi forventer ved dette EM – vi har haft en del problemer med teknik, Kim’s Pilot PC brød sammen allerede på første flyvning, internetforbindelsen på ballon-PC virker ikke, og vores data transmission via radio virker ikke stabilt.

Samtidig er vi ikke vant til at flyve mellem så mange balloner og nogle gange har vi bare ikke været gode nok. Men nogle faktorer kan vi påvirke, vi har derfor valgt at justere på vores opsætning – teknikken kan vi ikke gøre så meget ved – vi har dog fået data transmissionen via radio til at virke rimeligt og desuden har vi valgt at justere rollefordelingen på holdet så vi forhåbentligt bedre kan udnytte holdets samlede kompetencer.

På den 8 flyvning ser det  ud til at vores justeringer har virket.

Der er udskrevet 4 task som vi selv kan bestemme rækkefølgen af – en Min. distance dobbelt prob, hvor målet er en cirkel med en radius på 100 m. som er delt i fire lige store felter, og man skal kaste to markere i to modsatte felter – resultatet er afstanden mellem de to markere – en svær opgave – lykkes det ikke at få to markere i hvert sit modsatte felt får man ikke noget resultat – derefter en Watership down, hvor en hareballon starter kl. 06.15 fra målet for Min. distace double drop flyver 30-60 min, og der hvor den lander lægges et mål ud – samtidig en hesitation waltz med 4 mål, og endelig en såkaldt Donut, hvor man skal flyve den længst mulige distance i et område mellem 2 cirkler med samme centrum og radius på hhv. 1 og 2 km.

Vi finder et godt startsted og kort efter kommer de fleste andre balloner frem til den samme mark for at starte derfra. Vi vælger at vente med at starte til hare ballonen er startet, så vi er sikre på ikke at komme til at flyve foran den. Vi kommer rigtig godt ind over målkrydset på min distance double drop, og kan kaste de to markere sikkert i hvert sit område med et resultat på 7,18 m. et rigtigt godt resultat der giver os en 18 plads på opgaven.

Derefter sætter vi efter haren, og på vejen kan vi se at vi passerer et af målene for hesitation waltz opgaven, og som mange af de andre vælger vi at løse denne opgave på vejen – vi får en rimelig indflyvning – lidt for højt, men lige hen over midten af målkrydset og dropper vores marker på 6,51 m nok til en 28 plads på tasken – vi fortsætter efter haren, som et stykke tid efter lander og lægger målkrydset ud – på den sidste del af indflyvningen bliver vi generet af en anden ballon, som passerer under os, så vi ikke kan komme ned da vi gerne vil men ligger 20-30 meter til højre for målet, men heldigvis er det en opgave hvor vi må kaste markeren, og det lykkes at kaste den ind på 1,75 m – nok til 30 plads på opgaven (de er gode hernede)

Den sidste opgave Donut, klarer vi også rigtig godt med et resultat på ca. 5,4 km – men desværre opdager vi på vej retur i bilen, at vi har deklareret vores Donut forkert, så i stedet for et godt resultat får vi No-reult på opgaven – rigtig ærgerligt, men samlet en rigtig god flyvning med gode resultatet.

Vi tror på at vores justeringer har hjulpet, så vi kan bruge de sidste flyvninger til at forbedre vores samlede resultat.

Leveret af NH Handel for Blue Ocean Balloon Team. Alle rettigheder forbeholdes.