Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Stævner

 

 

DM i flyvning i varmluftsballon 2011 – vores første danske stævne

Årets danmarksmesterskab i flyvning i varmluftsballon var ved at regne og blæse væk. Alligevel blev det til en flot 4. plads ud af 11 balloner for Blue Ocean Balloon Team. Og så var det endda første gang holdet deltog i et danmarksmesterskab.

2011 er Blue Oceans Balloon Team's første år. Både team og ballon er spritnyt. Ballonen og tilhørende grej fik vi hjem fra ballonfabrikken Ultramagic i Spaninen i juni måned i år. Og holdet består af både garvet balloncrew og nye folk, der er i gang med at oparbejde rutine med ballonsporten. Derfor var det et på alle måder spændende DM for holdet. Det var første gang, at vi skulle ud og vise, hvad vi kan på dansk jord.

Vores udgangspunkt for stævnet var at have det sjovt og gøre det så godt, som vi kunne.

DM blev afholdt på Fyn ved Årslev fra den 8.-13. august. Der var samlet 11 danske balloner til stævnet. Derudover blev også Danish Open Nationals afholdt. Det er et invitationsstævne for nordiske ballonpiloter. I år deltog 7 svenske piloter i Danish Open Nationals. De svenske piloter afholdt samtidig det svenske mesterskab. Så alt i alt var der mulighed for at se 18 balloner i luften omkring Årslev.

DM har tidligere ligget i maj/juni ved Kristi Himmelfart, men blev for nogle år siden flyttet til august måned, da vejrstatistikkerne viser, at vejret er bedre i august til ballonflyvning. Men i år var vejrguderne ikke med os desværre. Det blæste eller regnede morgen og aften, når vi kan flyve. Så det blev kun til to flyvninger med i alt fire tasks. En task er en opgave, der skal løses under flyvningen og vil typisk være en opgave, hvor ballonpiloten så præcist som muligt skal ramme et mål på jorden med en marker (en lille stofpose med en lang hale).

 

Begge flyvninger var præget af ustadigt vejr med kraftige og ustabile vinde, men det lykkedes ballonskipper Kim Larsen at holde fokus og sikre os en flot 4. plads blandt de andre garvede piloter. Specielt den sidste task gik virkelig godt. Kim lagde en god strategi for at løse opgaven, som gik ud på at flyve den længst mulige distance indenfor et afmærket område. Kims strategi viste sig at holde stik og han vandt opgaven med maksimum point.

Super flot for et første DM og langt bedre end vi havde turdet håbe på. Også i Danish Open Nationals gjorde Team Blue Ocean en flot figur – en flot 8. plads ud af de i alt 18 balloner. Så der var dømt isdessert til hele holdet.

 

Res -_DM

Leveret af NH Handel for Blue Ocean Balloon Team. Alle rettigheder forbeholdes.